Δραστηριότητες

Ιανουάριος 24, 2020

  Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ειδικοτήτων των ΔΕΑ της 2019 Γ’ΕΣΣΟ στην ειδικότητά τους στη Σχολή, πραγματοποιήθηκε στις 09 Ιαν 20 ολοήμερη επιχειρησιακή εκπαίδευση στο Πεδίο Ασκήσεων (Υψ. Αγ. Ιωάννης), ως επιστέγασμα της εκπαίδευσής τους.

  Ειδικότερα, εκτελέστηκαν εικονικές βολές και βολές με υποδιαμέτρημα, ημέρα και νύχτα, στο πλαίσιο ΤΑΜΣ, με υψηλά αποτελέσματα, καθώς και πρακτική εξάσκηση στην τακτική χρησιμοποίηση των ΒΟΠ σε όλες τις φάσεις του αγώνα και στη διοίκηση πυρός. Συναφώς εξετάσθηκαν αντικείμενα ατομικής τακτικής εκπαίδευσης και τοπογραφίας. Συμμετείχαν 4 Αξκοί ως...

Ιανουάριος 24, 2020

   Η Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού πραγματοποίησε την Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10:00, την τελετή ονομασίας των Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών της 2019 Γ΄ ΕΣΣΟ. Συνολικά ονομάστηκαν 112 Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί Πεζικού, Ειδικών Δυνάμεων και Οικονομικού, εκ των οποίων 70 Ελληνοκύπριοι, οι οποίοι θα στελεχώσουν Μονάδες και Υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς της Ελλάδος και της Κύπρου αντίστοιχα.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους:

α. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου κ. Νικόλαος Συριγωνάκης

β. Υπαρχηγός ΓΕΕΦ Αντγος κ. Κώστας Χρυσηλίου.

γ. Διευθυντής...

Ιανουάριος 24, 2020

Η Σχολή Εφέδρων Αξκων Πεζικού (ΣΕΑΠ), στο πλαίσιο της διαρκούς επιμόρφωσης των στελεχών, των μαθητών και των οπλιτών της, πραγματοποίησε την Πέμπτη 28 Νοε 2019 επιμορφωτική διάλεξη με θέμα: «ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ» από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Δρ. Δημήτριο Ξενάκη.

   Παρόμοιες πρωτοβουλίες-δράσεις επαναλαμβάνονται τακτικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής.

Ιανουάριος 24, 2020

Η Σχολή Εφέδρων Αξκων Πεζικού (ΣΕΑΠ), στο πλαίσιο της διαρκούς επιμόρφωσης των στελεχών, των μαθητών και των οπλιτών της, πραγματοποίησε την Πέμπτη 28 Νοε 2019 Ημε-ρίδα επιμορφωτικών διαλέξεων με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

α. «ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟ-ΠΟΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥΣ» από τον Αστυνόμο Β΄ Καρακούση Στυλιανό του Τμ. Τροχαίας Ηρακλείου.

β. «ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ» από τον Υ/Β΄ Καλιτσουνάκη Στυλιανό της Υδνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

  Παρόμοιες πρωτοβουλίες-δράσεις επαναλαμβάνονται τακτικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής...